Információk


Blaser Infinity 4–20x58 iC céltávcső

1.868.113Ft

Megveszem:

Blaser céltávcsövek

Az Infinity széria

Csak egy első osztályú céltávcsővel tudják megbízhatóan kihasználni a vadászok a puskájuk teljesítményét. Ezért nagyon fontos, hogy az optika kezelése tökéletesen a vadászatra legyen kialakítva. Ha ezen felül a céltávcső kialakítása passzol a fegyverhez, akkor egy egyedülálló elegancia és erős teljesítmény kombinációját kapjuk. 

Célkereszt az első képsíkban
Az R8 elsütőbillentyű kiváló „száraz” karakterisztikája a pontos lövés tökéletes feltétele. Nincs időveszteség a gondolat és találat között. A minden körülmények közötti, lehető legpontosabb lövéshez olyan műszaki megoldások szükségesek, amik eleve kizárják a pontosságcsökkentő tényezőket. Ez épp úgy vonatkozik a fegyverre és céltávcső szerelékre, mint magára a céltávcsőre. Ebből az okból pl. a Blaser szerelék felfogatása közvetlenül a puskacsövön van, ezáltal a céltávcső és a puskacső egy állandó pontos egységet képez. A Blaser Infinity céltávcsövek felépítése ennek a filozófiának a következetes folytatása. Mert csak az olyan céltávcsöveknél nem változik szerkezetileg a célpont helyzete a nagyítás változtatásánál, amelyeknél a célkereszt az első képsíkban helyezkedik el. Eközben a célkereszt egyesül a célképpel, mielőtt a zoomrendszer mozgó részei működésbe lépnek. Az igényeinknek megfelelően „zéró tolerancia”.

A modern céltávcsöveknél a célkereszt gyakran a második képsíkban található, közel az okulárhoz. Ezt a megoldást általában költségcsökkentés miatt választják. A hátránya viszont az, hogy a műszaki tűrések a nagyítás változtatásakor célpont eltéréseket okozhatnak.

Azért, hogy megfeleljenek a legmagasabb pontossági elvárásoknak, a Blaser Infinity céltávcsöveket teljesen tudatosan az első képsíkban - az objektív képsíkja - elhelyezkedő célkeresztekkel szerelték fel. Csak ennél a felépítésnél nem befolyásolják a műszaki tűrések a célpont elhelyezkedését a nagyítás változtatásánál.

A célkereszt forradalom
Célkereszt az első képsíkban, finom szálkereszt kis célfedéssel magas nagyításnál is és nappali világítópont, amit az extrém fényviszonyoknak megfelelően is beállíthatunk: A téli, nappali vadászatoktól az éjszakai disznóvadászatig. A Svájci technológia lehetővé tette.

Magas nagyításnál a vastag, sokat takaró célkereszt vonalak jelentették eddig az első képsíkban elhelyezkedő célkeresztek hátrányát. A svájci innovatív fázisrács technológiának köszönhetően (Phasengittertechnologie) sikerült megvalósítani azt, hogy a célkeresztnek magas nagyításnál is csekély célfedése legyen. Ehhez még tegyük hozzá a különböző látási viszonyokhoz beállítható világítópontot és máris egy olyan kombinációt kapunk, ami a pontos találatok esélyét minden vadászati körülménynél növeli.

Gyors és ösztönös

Egyszerű távolságbecslés
Bizonyított, ha gyorsaságra van szükség: Távolságbecslés az első képsíkban elhelyezkedő célkeresztnek köszönhetően. Habár manapság gyakran használnak távolságmérőket a vadászaton, vannak olyan helyzetek, amikor a mérésre alig van időnk. Mivel az első képsíkban elhelyezkedő célkeresztnél minden nagyításnál állandó a rovátkák távolsága a célpont nagyságához képest, mindig van egy villámgyorsan használható segítségünk a lövés távolságának becsléséhez.

iC Illumination Control - megvilágítás vezérlés
Ha a Blaser R8 ismétlőpuska fel van szerelve az IC tolókapcsolóval, akkor tüzelési pozícióban a kapcsoló előre tolásával minden Blaser Infinity céltávcső világítópontja automatikusan bekapcsol.

Egy érzékelő felismeri a toló kapcsoló pozícióját és így gondoskodik a világítópont automatikus be- és kikapcsolásáról. Tehát a lövés előkészítéséhez elegendő egyetlen egy kézmozdulat: A fegyver kibiztosítása. A világítópont erőssége itt mindig az utoljára beállított erősségnek felel meg. A beállítása kényelmesen a céltávcső jobb oldalán található tárcsával történik. Így a puska és a céltávcső tökéletes összjátéka miatt időt és a szükséges nyugalmat nyerünk a biztos lövéshez.

Amennyiben a Blaser Infinity céltávcsöveket iC toló kapcsoló nélküli puskával használjuk, a világítópont manuálisan kell bekapcsolni a balra található állító tárcsa kihúzásával.

Azért, hogy egy hosszabb elem élettartamot érjen el, a világítópont magától kikapcsol, mihelyt a puska egy nagyon meredek, függőleges vagy az egyik oldalon fekvő pozícióba kerül. Amikor a puskát újra vállhoz emeljük, a világítópont automatikusan bekapcsol.

 

IVD - automatikusan bekapcsolódó világítópont
A Blaser Infinity 1–7x28 iC-nek van egy nagyon ésszerű különlegessége a vadászathoz: Az 1x - 4x nagyítási tartományban automatikusan egy második nagyobb világítópont (Intelligent Variable Dot) kapcsol be. Ez még egyszerűbbé és ösztönösebbé teszi a célra tartást, ami lényegesen megkönnyíti a menekülő vadakra leadott lövéseket. Természetesen az IVD fényerősségét gyorsan és kényelmesen beállíthatjuk minden fényviszonynak megfelelően az állító tárcsának segítségével.

A 4x - 7x nagyítási tartományban automatikusan rendelkezésünkre áll egy finom világítópont, hogy nagy távolságokra is pontos lövéseket adhassunk le. Ezen világítópont erőssége is tárcsával szabályozható. Akár verőfényes Napsütés, hó vagy szürkület - amikor megjelenik a vad, a célra tartás ösztönösen történik.

 

QDC – Quick Distance Control
A nagyon távoli lövéseknél inkább kivételnek számítanak, nem szabálynak. Mégis előfordulhatnak olyan szituációk, ahol szükséges egy nagyon messzi lövés leadása. Jó, ha műszakilag fel vagyunk készülve arra, hogy mindig a célon maradhassunk és ne kelljen fölé tartanunk. A Blaser Infinity céltávcsövek irányzékállítása kimondottan erre a célra lett kifejlesztve. A nagyon precíz és egyben strapabíró szerkezetük gondoskodik a tartósan megbízható és pontos megismételhetőségről.

A Blaser Infinity 2.8–20x50 és 4–20x58 céltávcső modellek sorozatosan fel vannak szerelve a QDC Quick Distance Control (gyors távolság vezérlés) funkcióval. A nagy távolságú lövés előtt még a célra tartás közben is gyorsan és egyszerűen elvégezhetjük a megfelelő magasság korrekciót.

Egyedülálló az a lehetőség, hogy rögzíthetünk két beállítást, pontlövés vagy 4 cm-es fölé lövés - értelemszerűen 100 m-re belőtt fegyverrel. Egy véletlen elállítás így nem lehetséges. Ennek ellenére csupán egy kézmozdulattal beállíthatjuk a kívánt célpont elhelyezkedést. Amennyiben a nagy lövési távolság miatt nem elég a 4 cm fölé lövés 100 méteren, akkor a célkereszt magasság állítót a szükséges „kattintással” tovább kell tekerni. Ebben az esetben a beállítás nem az állítótorony süllyesztésével rögzül, így a skála látható marad a választott beállításokkal. Így szinte ki van zárva az a veszély, hogy elfelejtjük visszaállítani a normál pozíciót a lövés után.

Pontlövés vagy fölé tartás: mindkét beállítás biztosan rögzíthető

 

 

Parallaxiskiegyenlítés: Nem lehet véletlenül elállítani

Az parallaxiskiegyenlítés oldalsó beállító gyűrűjét is biztosították a véletlen elállítás ellen. Kb. 100m-es távolságtartományra van rögzítve a gyűrű és így nem lehet észrevétlenül elállítani. A nagyobb távolságú lövések előtt ki kell húzni majd a kívánt távolságra beállítani.

Puska és céltávcső - a tökéletes egység
A Blaser Infinity céltávcsöveket vadászok tervezték. Az átgondolt elrendezésnek és az minden vezérlőelem ösztönös kezelésének köszönhetően a vadász végig a biztos lövésre tud koncentrálni. Az összetéveszthetetlen kialakítása a puskának és céltávcsőnek egy formailag tökéletes megjelenést kölcsönöz.

Átgondolt működés
A nagyon lapos, célkereszt oldalirány állító tornyot, teljesen tudatosan a céltávcső bal oldalára helyezték. A magasabb torony, amivel a parallaxiskiegyenlítést és a világítópont erősségét állíthatjuk a kényelmes elérhetőség miatt a céltávcső jobb oldalán található. A jobbkezeseknek (a vadászok 85 %-a) ez egy határozottan jobb kilátást jelent a céltávcső bal oldalán. Ez mindenekelőtt a mozgó vadakra leadott lövéseknél jelent nagy előnyt, ahol alapvetően ajánlott mindkét szemünket nyitva tartani, hogy optimálisan átlássuk az egész lövési területet. 

Egyedülálló kialakítás
A Blaser Infinity céltávcsövek folyamatos sziluettje egy egységgé olvasztja a puskát és az optikát. Az összes kezelő elemet csúszásmentes „pikkelyes” felületű gumiborítással látták el, amiknek a színe különösen harmonizál a vadászpuskákkal.

A durva használatra tervezték
A Blaser Infinity céltávcsövek strapabíró házát ellenálló kemény eloxált bevonattal látták el és így érzéketlen a külső behatásokra. A dőlésnél vagy esésnél a nagyobb stabilitás miatt és az ösztönös kezelésért a világítópont erősségét állító tárcsát tudatosan nem felülre helyezték az okulár környékére, hanem kompakt egységként a parallaxiskiegyenlítés állító tárcsával a jobb oldalra. Mindkét kezelő elem stabil fémből készítették és vulkanizált „pikkelyes felületű” gumival vonták be.

Fényerős, visszaadja a természetes színeket, időálló
A CCC (Color Corrective Coating - színkorrigáló bevonat) többrétegű bevonat a lencséken semleges színű, kontraszt-gazdag látványt nyújt minden napszakban. Az okulár és objektív emellett kapott még egy SLP (Smart Lens Protection - okos lencse védelem) bevonatot, így védve van a kosztól és nedvességtől. A nanotechnológiával felvitt bevonat azonnal lepergeti a vizet és a port.

 

INFINITY 4–20x58 iC

Nagyteljesítményű fénytartalék

58 mm-es objektívátmérő
Az 56 mm-es objektívátmérővel rendelkező távcsövekkel ellentétben az 58 mm-essel további 7% fényt nyerhetünk. Ennek köszönhetően a késői szürkületben vagy éjszaka is jobban felismerhetjük a részleteket a magas nagyítási tartományban.

Blaser Infinity 4–20x58 iC
A szürkület szakértője - előnyben a lesen és az utolsó fényeknél. Következetesen optimalizálták arra, hogy rossz fényviszonyoknál is a legjobban felismerhessük a részleteket. Rendelkezik tartalékokkal a nagy távolságú lövésekhez is.

  • Magas kontraszt és a legjobb részletélesség, még a legutolsó fényeknél is.
  • Az 58 mm-es objektívátmérő 7 %-kal több fényt jelent az 56 mm-es objektívekhez képest.
  • A 20x nagyítás felbecsülhetetlen szolgálatokat tesz a biztos lövéseknél és biztonságot ad a távoli lövéseknél

Műszaki adatok

INFINITY 4–20x58 iC

Nagyítás

4.0x – 20x 

Effektív objektívátmérő 

49 mm – 58 mm

Kilépő pupilla átmérő 

12,3 mm – 2,9 mm 

Látómező 100 méteren 

9,2 m – 1,9 m

Szemtávolság 

90 mm  

Fényáteresztés 

> 90 % éjszaka 

Parallaxis kiegyenlítés 

50 m - végtelenig, 100 m rögzítve

Magasság állítási tartomány 100 méteren 

± 75 cm 

Magasság állítási tartomány QDC-vel 100 méteren 

 80 cm* 

Vízszintes állítási tartomány 100 m-en 

± 50 cm 

Állítás kattintásonként 

1 cm / 100 m 

Súly 

885 g 

Teljes hossz 

365 mm