Információk


Leica Geovid 8x56 HD-B

999.900Ft

 

A sikeres Geovid széria legújabb, Leica Geovid 8x56 HD-B (Typ 500) típusával a wetzlari Leica Camera AG újból magasra emelte a mércét. Az új csúcsmodellek kiváló fényerővel rendelkeznek az 56 milliméteres frontlencse átmérőnek és a megnövelt, mintegy 90%-os fényáteresztő-képességnek köszönhetően. A HD lencsékkel és az optimalizált Leica fényrekesz rendszerrel együtt a szabadalmaztatott Perger-Porro prizmák kiváló fényelhajlás-csökkentést és kontrasztot biztosítanak.

A Geovid 56 típusok egyébként jól érzékelhetően kompakt kialakításúak és – összehasonlításul – alig nagyobbak, mint a 42 milliméteres binokulárok. Az új modellek az innovatív ABC® ballisztikai funkció mellett egyéb, a bevált megbízhatóságot szolgáló, több éves erőfeszítések során alkotott termékjellemzőket is felmutatnak, amelyek különösen a ferde síkú lövéseknél és nehéz terepen előnyösek.

A Geovid 8x56 HD-B változatot egy új ABC® (Advanced Ballistic Compensation – fejlett ballisztikai kompenzáció) rendszerrel is ellátták. A beépített mikro SD memóriakártyának köszönhetően a távcsövek ballisztikai adatait letölthetjük. A nagy pontosságú ballisztikai program lehetővé teszi a célpontkorrekció precíz meghatározását, és a másodperc tört része alatt kijelzi a felhasználó által kívánt adatokat. Vadászfegyverünkkel összhangban három különböző ballisztikai alkalmazásból választhatunk, és igényeinknek megfelelő formátumban állíthatjuk be az adatok kijelzését. A hőmérséklet, a légnyomás, és az elhajlás szögének adatai kerülnek be valamennyi adatkalkulációhoz. Az adatokat a beépített LED kijelző mutatja, amely fényereje automatikusan alkalmazkodik a külső fényviszonyokhoz. Az öntött magnézium tubus nagyon könnyű, ütésálló gumi bevonata jól védi a távcsövet a sérülésektől. Az erős felépítés, az egyenletes súlyelosztás és az ergonomikus forma kitűnő fogást eredményeznek, a távcsöveket sokáig használhatjuk fáradság nélkül.

A külső üvegfelületeken lévő Leica AquaDura® bevonatról lepereg a por és a víz, így javul a képminőség főleg esős időben. A távcsövek mindig a legjobb teljesítményt nyújtják még kedvezőtlen időjárásnál és nagyon párás levegőben is.

 

 

 
Technikai adatok
Cikkszám: 40051
Nagyítás, x 8
Frontlencse átmérő: 56mm
Kilépő pupilla: 7mm
Legkisebb fókusztávolság: 5,8m
Elméleti szürkületi érték: 26,2
Látómező 1000 méteren: 118m
Dioptria kompenzáció (dpt): ±4
Szemüveggel használható: igen
Állítható (visszatolható) szemkagyló: igen
Élességállítás: központi élességállítás, belső fókuszálás
Prizmarendszer: Perger
Bevonatok HDC™, AquaDura™
Váz anyaga: magnézium ötvözet
Gáztöltés: nitrogén
Távolságmérés hatótávolsága: 10-1825m
Távolságmérés pontossága: ±1m 500m-ig
±2m 1000m-ig
±0,5% 1000m-től
Kijelző: LED kijelző 4 karakterrel, változó fényerővel
Lézer: szemre ártalmatlan, láthatatlan
EN FDA class1
Mérési idő: ~0,3mp
Mérési mód: egyszeri, szkennelés
Áramellátás: 1db 3V CR2 lítium elem
Az elem élettartama: ~2000 mérés (20°C-on)
Üzemi hőmérséklet: Elektronika: -20°C - 55°C Mechanika: -30°C - 55°C
Méretek (HxSzxM) mm 153x187x90
Súly: 1205g
Gyári tartozékok: neoprén nyakpánt, lencse védő kupakok, tok, elem
Garancia: 5 év